Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" 19-26 Μαρτίου 2017

Με μια διοργάνωση οκταήμερης διάρκειας ο Δήμος Αθηναίων με τον ΟΠΑΝΔΑ , η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Παραμύθια & Μύθοι στου Κέντυρου τη ράχη", ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας "Ο Κένταυρος" και η ΠΗΛΙΟΝ ΟΡΟΣ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αφήγησης το 2017 με θέμα τις ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ. Το ίδιο το φεστιβάλ εμπνέεται από και αφιερώνεται στην εν λόγω ημέρα και είναι η πρώτη φορά που ένας αυτοδιοικητικός φορέας με το ιστορικό και πολιτιστικό βάρος της Αθήνας διοργανώνει συνεχείς κάθε χρόνο πολυήμερες εκδηλώσεις που αναφέρονται στον θεσμικό εορτασμό.

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" αφιερώνεται στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη (1932-2017) τιμώμενο πρόσωπο από τους διοργανωτές το 2015.


Η διοργάνωση του 2017 υποστηρίζεται από την EUNIC Greece (European Union National Institutes for Culture) έχει διεθνή συμμετοχή (Ελλάδα, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο, Ισπανία, Κύπρος, Σλοβενία) ενώ είναι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Βελγίου στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ.  Τριάντα δύο αφηγητές σε παραστάσεις αφήγησης, πλέκονται με είκοσι ιστορητές στον Μαραθώνιο για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης, τέσσερις μουσικοί συναντούν ένα σκηνοθέτη και επτά ειδικοί επιστήμονες παραμυθολόγοι παίρνουν τη σκυτάλη.  Έντεκα διαφορετικοί χώροι θα φιλοξενήσουν προβολές, αφηγήσεις, διαλέξεις, τιμητικές εκδηλώσεις και 13 καλλιτέχνες θα εκθέσουν τα έργα τους εμπνεόμενοι από τις ιστορίες.
 

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.