Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η 6η ημέρα του φεστιβάλ-24 Μαρτίου

Η έκτη ημέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ αφήγησης "Αθήνα... μια πόλη παραμύθια" ξεκίνησε από το πρωί. Στο χώρο του Αμφιθεάτρου "Αντώνης Τρίτσης" κύλησαν οι εργασίες της επιστημονικής ημέριδας "Ταξίδι στον κόσμο των αφηγήσεων, των μύθων και των λαϊκών παραμυθιών 4" με ενδιαφέρουσες και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς παραμυθολόγους μελετητές φέρνοντας στο φως σημαντικές πλευρές από τον κρυμμένο κόσμο κάτω από αυτό που φαίνεται, όταν ακούγονται παραμύθια.

Τον πρώτο λόγο είχε η εκδήλωση προς τιμήν της Συντακτικής Ομάδας του Ελληνικού Καταλόγου (Α. Αγγελοπούλου, Α. Μπρούσκου, Μ. Καπλάνογλου, Ε. Κατρινάκη)



Επίδοση πλακέτας από την κ. Α. Χαλκιαδάκη στην Α. Μπρούσκου

Επίδοση πλακέτας από την κ. Λ. Βέργου στην Ε. Κατρινάκη
 
 
Ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της επιστημονικής ημερίδας που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον περισσότερων από πενήντα συνέδρους οι οποίοι παρακολούθησαν τις εργασίες.
 
Η κ. Α. Νουνανάκη διαβάζει το χαιρετισμό του Καθ. Μ. Γ. Μερακλή
 
Η ημερίδα ξεκινάει
 
Οι Α. Μπρούσκου και Ε. Κατρινάκη στο βήμα
 
Ο Γ. Κατσαδώρος στην ανακοίνωσή του
 
 
 
Ο  Δ. Β.  Προύσαλης παρουσιάζοντας την εισήγηση της κ. B. Olsen
 
 
Η απογευματινή αφήγηση φιλοξενήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Αρχιπεπισκοπής Αθηνών με το αφηγηματικό δρώμενο του L. Gomezbeck που εκπροσώπησε τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, αφηγούμενος έναν μύθο των  Αζτέκων ενώ το βράδυ οι εκδηλώσεις της ημέρας έκλεισαν με την αφήγηση της ομάδας αφήγησης "Παραμυθανθός" υπό τη μουσική συνοδεία του Κ. Ακτύπη με θέμα: "Μαύρες ιστορίες: Μακάβριες ιστορίες, μουσικές και τραγούδια για βρικόλακες, φαντάσματα, στρίγγλες και νεράιδες" στον χώρο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων.
 
Η ομάδα αφήγησης "Παραμυθανθός" στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.